Programa grafikams stebeti ant windows :)

Diskusijos apie šildymo sistemų problemas

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė JOnis » 28 Kov 2013, 09:18

Pasirodo sitas reikalas ir ant 64 bitu sujkasi. Belieka usb draiveri pakurt del 64. Reiks siandien tokia operacine pasiinstalint i koki kompa ir paziuret kas ten su tais draiveriais
Beje, jei testeriui nurodysi virtulau coma, ant kurio sedi usb devaisas, tai galesi duomenis skaityt is din3 ir per usb. Zinoma, reikia veikiancio draiverio
JOnis
Administratorius
 
Pranešimai: 600
Užsiregistravo: 22 Rgs 2009, 14:57
Miestas: Birzai

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė golfietis » 28 Kov 2013, 10:34

Na pas mane kompas nuo katilines stovi ~10m, tai USB kaip ir netinka (nešiojamo kompo neturiu). Bet kokiu atveju tokios galimybes yra labai liuks ir sveikintinos..
golfietis
 
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: 30 Lap 2012, 15:08

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė JOnis » 29 Kov 2013, 15:53

DIN3 USB tvarkykles sutvarkytos tiek win32, tiek win64 platformoms, viska padejua i programini aprupinima puslapyje. Ten pat ir fliashloaderis ir 005 softo versija. Ateity i ten ir desiu atnaujinimus, kurie turbut bus apydazniai :)
JOnis
Administratorius
 
Pranešimai: 600
Užsiregistravo: 22 Rgs 2009, 14:57
Miestas: Birzai

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė Algis » 04 Bal 2013, 21:36

Programa Jonio 3 versijos (su STM32 procesoriumi) kontrolerio nustatymams eksportuoti/importuoti
Prikabinti failai
din3-eeprom-reader.rar
(689.34 KiB) Atsisiųsta 1058 kartus(ų)
Algis
 
Pranešimai: 54
Užsiregistravo: 06 Lap 2010, 22:37
Miestas: Kaunas

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė Algis » 04 Bal 2013, 21:49

Na ir dar viena mazha programele, naujos kartos Jonio kontroleriu turetojams:

Programa Jonio 3 versijos (su STM32 procesoriumi) kontrolerio temperaturos davikliu nustatymams eksportuoti/importuoti
isheksportuota tekstini faila galima ranka pasiredaguoti, irashant norimus davikliu numerius
kuriais jie atvaizduojami kontroleryje, pachiu davikliu serijinius numerius ir sukelti i kontroleri atgal.
Prikabinti failai
din3-sensors-reader.rar
(689.45 KiB) Atsisiųsta 1025 kartus(ų)
Algis
 
Pranešimai: 54
Užsiregistravo: 06 Lap 2010, 22:37
Miestas: Kaunas

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė golfietis » 05 Bal 2013, 10:39

Išbandžiau daviklių nuskaitymą - veikia, ir labai palengvina gyvenimą, jei nori užsiduoti pavadinimus davikliams, susižiūrėti numerius ir pan. Dėkui

Klausimas - readme faile parašyta, kad norint testerį pasileisti ant linuxo, reikia susikompiliuoti kažką. Kadangi man tai visiškai nieko nesako (kas fiziškai turėtų būti padaryta tokiu atveju), tai bandė per velykas brolis kažką padaryti. Nežinau kodėl jam nepavyko, bet nepavyko.

Idėja yra paimti Raspberry Pi ir paleisti ant jo testerį, kad rinktų duomenis, ir kad galima būtų pasijungti per nuotolį. Nes varinėti tik dėl to stac. kompą - be reikalingos elektros sąnaudos.

Ar įmanoma būtų padaryti testerį, veikiantį ant tos avietės?
golfietis
 
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: 30 Lap 2012, 15:08

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė Algis » 05 Bal 2013, 12:22

golfietis rašė:....
Ar įmanoma būtų padaryti testerį, veikiantį ant tos avietės?


paprashchiausias budas sukompiliuoti JSDB varikliuka savo linux platformai
kaip tai padaryti parashyta http://www.jsdb.org/building.html
nepamenu kas minejo, bet kazhkas gyresi sukompiliaves linuxui ir tipo viskas veike
kitam susikompiliavo irgi sekmingai tik buvo pastriges del comporto prieigos, kaip baigesi - neturiu informacijos

pats nesu bandes kompiliuoti, nes man pachiam to nereikejo ir turbut nereikes,
ish principo ta testeri rashiau butent kaip galimybe testuoti kontroleri windows platformoje,
kad davei zhmogui, jis ishsiarchyvuoja paspaudzhia ir viskas veikia, nereiktu nieko instaliuot ir krapshtyt.

kol nebuvau pasirashes shildymo valdymo ir kontroles programos ant PHP tai pats kazhkiek naudojau shita testeri idejes i sena delini noutbuka be matricos, kuris eda tik apie 20w
stebejau grafikus jungiantis i ta noutbuka per RDP atba einant su narshykle i jo ip adresa tuo portu kluriuo pasikuria testerio http serveriukas

shiais laikais rasti sena noutbuka tuo labiau su nusprogusia matrica ush kapeikas nera jokios problemos, reikia tik kad procesorius butu ne sipnesnis kaip PIII 800Mhz ir ramo nors 256, lanas butu veikiantis, idet windows xp ir numest katilineje

buvo kiles noras perrashyti testeri kad veiktu ant node.js platformos, ish pazhiuros jis turi viska ka reikia, yra versijos linuxui, lengvai pasigamina http serveris, bet parakinejes pamachiau kad comporta jis nesupportina, del tokio nieko tenka kabint visokio meshlo kruvas kad pajungt trechiu shaliu rashyta moduli comportui.. nafig, padarysiu nebent kai atsiras vidinis comporto supportas
Algis
 
Pranešimai: 54
Užsiregistravo: 06 Lap 2010, 22:37
Miestas: Kaunas

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė golfietis » 05 Bal 2013, 18:50

Algis rašė:
golfietis rašė:....
Ar įmanoma būtų padaryti testerį, veikiantį ant tos avietės?


paprashchiausias budas sukompiliuoti JSDB varikliuka savo linux platformai
kaip tai padaryti parashyta http://www.jsdb.org/building.html
nepamenu kas minejo, bet kazhkas gyresi sukompiliaves linuxui ir tipo viskas veike
kitam susikompiliavo irgi sekmingai tik buvo pastriges del comporto prieigos, kaip baigesi - neturiu informacijos

pats nesu bandes kompiliuoti, nes man pachiam to nereikejo ir turbut nereikes,
ish principo ta testeri rashiau butent kaip galimybe testuoti kontroleri windows platformoje,
kad davei zhmogui, jis ishsiarchyvuoja paspaudzhia ir viskas veikia, nereiktu nieko instaliuot ir krapshtyt.

kol nebuvau pasirashes shildymo valdymo ir kontroles programos ant PHP tai pats kazhkiek naudojau shita testeri idejes i sena delini noutbuka be matricos, kuris eda tik apie 20w
stebejau grafikus jungiantis i ta noutbuka per RDP atba einant su narshykle i jo ip adresa tuo portu kluriuo pasikuria testerio http serveriukas

shiais laikais rasti sena noutbuka tuo labiau su nusprogusia matrica ush kapeikas nera jokios problemos, reikia tik kad procesorius butu ne sipnesnis kaip PIII 800Mhz ir ramo nors 256, lanas butu veikiantis, idet windows xp ir numest katilineje

buvo kiles noras perrashyti testeri kad veiktu ant node.js platformos, ish pazhiuros jis turi viska ka reikia, yra versijos linuxui, lengvai pasigamina http serveris, bet parakinejes pamachiau kad comporta jis nesupportina, del tokio nieko tenka kabint visokio meshlo kruvas kad pajungt trechiu shaliu rashyta moduli comportui.. nafig, padarysiu nebent kai atsiras vidinis comporto supportas


Ačiū už paaiškinimus. Paskutinė pastraipa man kostmosas, bet tiek to. Reiks dar paprašyti, gal vistik broliui pavyks ten kažką sukonstruoti. Jei ne - tada teks susirasti kokį pusiau veikiantį laužą ir ant jo paleisti.
golfietis
 
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: 30 Lap 2012, 15:08

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė Petras » 20 Geg 2013, 22:33

Laba diena, turiu keleta klausimelliu:
1.Nerandu kaip pakeist y asies gradavima.Pas mane kas 6 laipsniai nelabai matosi kokia reiksme pagal grafika.Aisku dar geriau jei butu galimybe uzvedus kursoriu ant grafiko matyti tos grafiko vietos x;y reiksmes.
2.Gal but butu galima programiskais issprest, kad grafikai nesibalamutintu kai daviklis klaida ismeta?
3.Gal butu galima grafiskai atvaizduoti rekuperatoriaus efektyvuma naudojant ortakiu davikliu parodymus?Manau yra kas turi rekupus. Ir Jonis berods zada daryt rekperacija.
Petras
 
Pranešimai: 15
Užsiregistravo: 03 Gru 2012, 12:05

Re: Programa grafikams stebeti ant windows :)

Standartinė Algis » 08 Lie 2013, 22:00

Subyrejus servo diskui dingo paskutiniai deti failai, tai peruploadinau paskutinius tris savo idetus failus, paskutine testerio versija ir papildomas programeles din3 versjai.

Petras rašė:Laba diena, turiu keleta klausimelliu:
1.Nerandu kaip pakeist y asies gradavima.Pas mane kas 6 laipsniai nelabai matosi kokia reiksme pagal grafika.Aisku dar geriau jei butu galimybe uzvedus kursoriu ant grafiko matyti tos grafiko vietos x;y reiksmes.
2.Gal but butu galima programiskais issprest, kad grafikai nesibalamutintu kai daviklis klaida ismeta?
3.Gal butu galima grafiskai atvaizduoti rekuperatoriaus efektyvuma naudojant ortakiu davikliu parodymus?Manau yra kas turi rekupus. Ir Jonis berods zada daryt rekperacija.


1. jei naudoji versija ver_0_30_2013-03-27.rar pasiredaguok graph.js failo 161 eilute
vietoj
j = j-6;
parashyk pvz:
j = j-3;
tas skaichius tai kaiptik y koordinates tinkelio zhingsnis laipsniais.

2. galima, bet specialiai taip palikau, davikliai neturi dingineti, o kai dingineja turi matytis, ir imtis priemoniu kad to nebutu ;)
3. neplanuoju, bet tai imanoma,
kad butu universalu tam reiketu kaupti oro srauto grafika bei ivesti elementariu matematiniu formuliu palaikyma, (arba irashyti formule tieshiai i grafiko braizhykle), ir ishskaichiuoti ish srauto ir 4 ortakiu temperaturu, jei netingi gali darashyt ko truksta pats, testerio kodas atviras.
Algis
 
Pranešimai: 54
Užsiregistravo: 06 Lap 2010, 22:37
Miestas: Kaunas

AnkstesnisKitas

Grįžti į Šildymo automatika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių

cron